U bent hier: homeTheaterweek 2022

Kaartjes reserveren

Voor Arjen Lubach is er een voorverkoop op zondag 24 juli om 13.00u op het receptieplein (het plein bij de hoofdingang). U kunt hiervoor niet online kaartjes kopen en we verwachten geen kaarten meer over te hebben aan de deur.

Alle andere voorstellingen zijn te boeken vanaf donderdag 14 juli. Kaartjes zijn te koop via deze website. Als een voorstelling niet uitverkocht is, zijn er ook kaarten te koop aan de deur.

Programma

Ma 18 t/m wo 20 juli – 11.30u

Grote Zaal

De Grote Haay

Met 'Muk' - kindervoorstelling (2+)

Een beeldend en muzikaal feestje gebaseerd op de droldwaze avonturen van Muk, de kinderboekenserie van Mark Haayema en Job van Gelder. Dit Dalmatiërtje kan nogal onhandig zijn, maar zijn aandoenlijke goedwillendheid en zijn open blik op de wereld maken het een hondje om van te houden. Zijn soort wordt spierwit geboren en krijgt pas weken later stippen. Muks grote broer Ruby heeft hem wijsgemaakt dat je er met elke heldendaad een stip bij krijgt. Muk droomt dat hij zoveel heldendaden heeft verricht dat er geen stip meer bij kan …

Deze voorstelling wordt gespeeld op maandag 18, dinsdag 19 en woensdag 20 juli.

Let op: volwassenen gratis toegang.

€ 3.00

ma 18 juli – 21.00u

Grote Zaal

Margje Wittermans

Met 'Waarom Truus' - monoloog (16+)

Geertruida Wijsmuller (1896-1978) was een Nederlandse verzetsvrouw die voor en in de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen en volwassenen in veiligheid bracht. Ze heeft de levens van meer dan 10.000 Joodse kinderen gered. Toch is ze nauwelijks bekend. Tijd om het verhaal van deze daadkrachtige vrouw te vertellen, want haar heldhaftige werk grenst aan het ongelooflijke.

De inspiratie voor deze voorstelling kreeg zij tijdens het inspreken van de documentaire over Wijsmuller. Ze werd getroffen door haar daadkracht en moed. In Waarom Truus kruipt actrice Margje Wittermans in de huid van de verzetsvrouw. Waarom Truus is een bijzonder portet van een bijzondere vrouw waarin verbondenheid centraal staat. Een verhaal dat iedereen moet horen.

Margje Enna Wittermans (1979) is actrice, zangeres en theatermaakster. Studeerde in 2001 af aan de Arnhemse Toneelschool en is sindsdien werkzaam bij verschillende theatergezelschappen en maakt haar eigen voorstellingen. De regie was in handen van Bruun Kuijt en de muziek is van Janos Koolen.

€ 10.00

di 19 juli – 21.00u

Grote Zaal

Victor Louis van Es

met 'De lachende derde' - cabaret (16+)

‘Spijbelen. Daar begon het mee. Spijbelen om rondjes te kunnen lopen. Dat deed Victor vroeger. Doelloos wandelen door de stad. Zichzelf op ‘uit’ zetten. En dagdromen. Over later. Nu is Victor Luis van Es ouder. De stad is veranderd. De wereld is veranderd. Maar hij wandelt en spijbelt nog steeds. Hij staat soms nog steeds volledig ‘uit.’ Wat hem soms wat zorgen baart.

De lachende derde is een zeer persoonlijke voorstelling over alledaagse worstelingen. Hoe ga je als dagdromer om met discipline? Hoe ga je om met vriendschap, liefde, werk, het bestaan op zich? De lachende derde is een mooie mix van ernst, hilariteit en publieksparticipatie. Spijbel ook eens en kom langs. Om even stil te staan bij doelloos wandelen.’

Naar aanleiding van zijn stand-up-act tijdens een voorgaande Theaterweek zeggen wij: kom zeker langs. Scherp, raak en inderdaad hilarisch, deze Victor Luis van Es.

€ 10.00

wo 20 juli – 21.00u

Grote Zaal

Nachtgasten

Spectaculair spannend improvisatietoneel (16+)

Het recept is altijd hetzelfde: een aantal acteurs krijgt om beurten een rol toebedeeld met een geheim dat tijdens de te spelen improvisatie-voorstelling moet uitkomen. ZIj weten verder niets over die van hun medespelers. Het publiek daarentegen is vooraf van alles op de hoogte en moet hulpeloos toekijken hoe de plot zich ontwikkelt. Komen de acteurs eruit? Belangrijker nog: komen die verborgen agenda’s aan de oppervlakte? En zo ja: hoe? 

Dit keer weer met een absolute sterrencast: Niek van der Horst, Sander Plukaard, Bodil de la Parrra, Whitney Sawyer, Loek Peters en Wimie Wilhelm.

Deze voorstelling wordt gespeeld op maandag 18, dinsdag 19 en woensdag 20 juli.

Let op: volwassenen gratis toegang.

€ 10.00

do 21 en vr 22 juli – 11.30u

Grote Zaal

Het Ministerie van Onverrichter Zake

Met 'Fatboy's - jeugdvoorstelling (6+)

Thomas is wel 1000 dingen tegelijk.

Hij is supersnel, supergrappig, superonhandelbaar, supersnel kwaad, extreem praatgraag, gekmakend positief en een expert op het gebied van knaagdieren en snoep. Zijn hoofd zit zo vol dat er af en toe iets uit moet. Bijvoorbeeld zijn beste vriend Erik (supertraag, superdom, supersterk). Thomas kleurt de wereld vol en stort zich vol overgave op alles wat er op zijn pad komt.

Fat Boys is een voorstelling over kinderen die niet passen binnen het systeem en hun eigen weg zoeken om te overleven. Fat Boys is een feest van woorden, van nieuwsgierigheid en levenslust. Een komedie met een randje.

Deze voorstelling wordt op donderdag en vrijdag gespeeld.

Tekst en regie: Danielle Wagenaar
Spel: Niek van der Horst en Eva Zwart of Kaatje Kooij.

€ 3.00

do 21 juli – 21.00u

Grote Zaal

Sander Plukaard

Met 'Zee Muur' - monoloog (16+)

Sander Plukaard  speelt de Londense fotograaf Alex, die met vrouw en dochtertje zijn schoonvader bezoekt in Frankrijk. Bedeesd en expressief spelend roept de acteur deze personages op en verhaalt over de liefde van het stel voor dochtertje Lucy en de toenadering tussen Alex en zijn schoonvader, een veteraan. De gesprekken van de mannen over het bestaan van God krijgen langzaamaan iets beanstigends. Als God goed is, waarom gebeurt er dan iets met het spelende meisje op de rotsen?

Een huiveringwekkend mooie monoloog van Simon Stephens.

€ 10.00

vr 22 juli – 21.00u

Grote Zaal

Marieke Giebels & Jip van den Dool

Met 'A horse with no name' - muziektheater (16+)

Een kennismaking met een stel, dat zich heeft teruggetrokken en een mythisch conflict aangrijpt om hun eigen pijn niet te hoeven benoemen: ‘Een dorre vlakte. Ongeduldig hoefgetrappel. Een leger wordt opgesteld. Een laatste inademing, en dan stilte. Vanaf een hoge berg klinkt een brullende god. En zo begint het gevecht. Met klinkend hart en tot de tanden toe bewapend, storten een man en een vrouw zich vol overgave in hun eigen Trojaanse Oorlog. Onuitputtelijk is hun drift, nietsontziend hun verlangen om op te gaan in harde kreten en de kadans van een vernietigende oorlog. Maar wat ligt er besloten in het hart van hun burcht? Welk zacht geluid wordt verborgen door hun tomeloze taal? Van welke onuitgesproken pijn vluchten zij in deze mythische illusie?’

Een voorstelling van en met Marieke Giebels & Jip van den Dool
Regie: Mads Wittermans
Compositie: Jip van den Dool

 

€ 10.00

za 23 juli – 16.00u

Bospodium

De DONS Band

Met 'Kinderliedjes voor de hele familie' (alle leeftijden)

Een optreden van de DONS Band is een concert vol verkleedpartijen, feestelijkheden en diverse muzikale stijlen voor zowel kleine als grote mensen. De thema’s van de liedjes worden aangereikt door kinderen en uitgevoerd door de kunstvak-docenten van DONS opvang – een creatieve BSO in Amsterdam. Voor en met jullie dus!

Bezetting: Maarten Bokslag (zang & gitaar), Yalan Lips (zang, gitaar & toetsen), Lode de Roos (bas, toetsen & zang) en Evert Veldkamp (drums & zang).

€ 3.00

za 23 juli – 21.00u

Grote Zaal

155 & Magic Tom & Yuri

Met 'Alto' (16+)

Een spektakel-, dans- en komedievoorstelling over de hoogtijdagen van de pop-punk, emo- en nu-metal en alle subculturen van begin 2000. Over Limp Bizkit, backflips en belasting. Over jonko, energy en huilen. Alleen is het nu 20 jaar later, de groene lokken zijn verdwenen en jij bent als een domme spreadsheets aan het invullen. Je wil zo graag weer blokuren hangen in het park, maar al je vrienden moeten werken tot 6 en daarna de kids uit school halen.

Met Alto beleef je de hunkering naar anders willen zijn. Alternatief zijn, maar wel met z’n allen, anders is het eng. Je wilde anders zijn, maar wat is anders genoeg?

€ 10.00

zo 24 juli – 21.00u

Grote Zaal

Arjen Lubach

Theatershow (try-out) (16+)

Deze televisiekomiek, fileerder van alles wat krom is in Nederland, in 2021 genomineerd met ‘Beter in Bed’ voor de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste kleinkunstlied van het jaar, de man met miljoenen views van zijn YouTube-filmpjes – denk aan ‘America First – The Netherlands Second’- en ga zo maar door: Arjan Lubach dus, zoekt dit jaar proefkonijnen voor zijn nieuwe theatershow – waar hij ‘ondanks een serie aan lockdowns, een dagelijks tv-progamma en de algehele teloorgang van de Nederlandse cultuursector’ van bleef dromen – om grapjes, liedjes en gedachten op uit te proberen. Die zijn ‘ruw, ongepolijst, maar gegarandeerd uniek en grappig’. NB onderdelen uit de voorstelling overlappen met eerdere try-outs na 2020!

Let op: voorverkoop op het Bolderplein op zondag 24 juli om 13:00.

€ 15.00